Elk kind weet dat het handig is een pleister te plakken op een schaafwond, maar welk kind weet hoe hij om kan gaan met een lastige situatie waarin onprettige gevoelens de overhand hebben?

‘De Helpende Hand. Eerste Hulp in lastige situaties’ is de vertaling van een Noorse methode (‘Psykologisk førstehjelp´) voor kinderen en jongeren in de leeftijd van ongeveer 6 – 18 jaar. Het is een hulpmiddel om alledaagse en veel voorkomende lastige situaties beter te hanteren.
Met behulp van een Helpende Hand krijg je overzicht over wat er aan de hand is en wat je kunt doen.

 

Boekjes
Er is een kinderboekje en jongerenboekje. Na een introductie over alledaagse moeilijke situaties geven de boekjes uitleg over gevoelens en dat er verschillende gradaties zijn. Vervolgens worden de begrippen ‘Rode gedachten’ en ‘Groene gedachten’ geïntroduceerd. Tenslotte wordt beschreven welke dingen je kunt doen om jezelf te helpen mét of zonder steun van mensen in je omgeving.

Project ‘Een Helpende Hand voor jou!’
Het brein achter ‘Psykologisk Førstehjelp is de Noorse psychologe Solfrid Raknes. Het materiaal wordt in Noorwegen al 10 jaar met goede resultaten gebruikt op scholen en in de jeugdgezondheidszorg. Ik vind het praktisch, begrijpelijk en handzaam. Een Helpende Hand kan voorkomen dat kleine zorgen grote zorgen worden.

Ik ben in samenwerking met Solfrid Raknes het project ‘Een Helpende Hand voor jou!’ gestart om de methode in Nederland te introduceren, uit te proberen én te evalueren. Dat doe ik door les te geven op scholen (voor een vrijwillige bijdrage), in workshops voor kinderen/jongeren en ouders én in individuele coaching trajecten in mijn coachbus.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie of heb je belangstelling voor:

  • een lessenserie met ouderbijeenkomst
  • deelname aan óf het organiseren van een workshop
  • een individueel coachingstraject m.b.v. de Helpende Hand
  • een oplossing op maat of een leuk idee…

Neem graag contact op!